Sep
1
3:00 pm15:00

Specialvisning på Södertörns högskola

Visning av Taikon med efterföljande samtal med Angelica Ström för lärare och elever på Södertörn högskola. Polisutbildningen med flera.
Arrangör: SIRF i samarbete med Södertörn högskola och Anna Håkansson.

Aug
15
1:00 pm13:00

Sommarprat: Angelica Ström!

Angelica Ström, specialpedagog och dotter till Katarina Taikon, har med utgångspunkt i filmen Taikon samtalat och föreläst för lärare, pedagoger och elever under hela året. Och nu är det dags för sommarprat! Läs mer
Arrangör: SR

Aug
3
1:00 pm13:00

Samtal med Rita Prigmore

Arrangör: SIRF. Scensamtal med Rita Prigmore och Domino Kai i Spånga onsdag den 3 augusti.
Rita Prigmore i ett unikt samtal om sina upplevelser och konsekvenser från Förintelsen. Samtalet förs på engelska och äger rum den 3 augusti kl 13.00 på Spånga Prästgård vid Spånga kyrka.
Adress: Spånga Kyrkväg 483. Fri entré!

Aug
2
2:00 pm14:00

Minnesstund för Förintelsens romska offer

Manifestation för att hedra minnet av offren från ”Zigenarnatten”
Minnesstunden äger rum tisdag den 2 augusti, kl 14.00, på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm. Medverkande: Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke m fl.
Arrangörer: SIRF i samarbete med Kulturbyrån och Forum för levande historia. Med stöd av PostkodLotteriet via PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Läs mer

Jun
21
9:30 am09:30

Specialvisning: Södra Stockholms folkhögskola

Visning av Taikon med efterföljande samtal med Angelica Ström och Domino Kai för lärare och elever på folkhögskolan i Skärholmen.
Arrangör: SIRF i samarbete med Södra Stockholms folkhögskola och Anna Håkansson.

Jun
17
1:00 pm13:00

Taikon för EU-medborgare

Fredag den 17 juni, kl 13.00, visas Taikon på biografen Roy i Göteborg. Filmen är textad på kelderash och simultanöversätts för att inkludera så många som möjligt. Visningen sker i samarbete med Göteborgs räddningsmission.
Arrangör: SIRF

Jun
1
6:00 pm18:00

Taikon på kulturfestival i Prag

I samarbete med Sveriges ambassad i Prag visas Taikon under den romska kulturfestivalen Khamoro. Visningen följs av ett samtal med festivalens producent Michal Miko, Renata Fejzulovic från Unga romer och Domino Kai, sakkunnig europaparlamentet. Moderator: Hynek Pallas, journalist och författare.  Läs mer
Arrangör: SIRF och Kulturbyrån

May
25
8:00 pm20:00

Lärarforum online!

Sista chattillfället i vårt diskussionsforum för lärare och pedagoger om arbetet som rör fördomar, minoriteter och mänskliga rättigheter i skolan. Öppet för alla! Medverkande: specialpedagogen och Katarina Taikons dotter Angelica Ström och Domino Kai, sakkunnig i Europaparlamentet. Läs mer HÄR.
Arrangör: SIRF och Kulturbyrån, i samarbete med Anna Håkansson.

Apr
9
11:30 am11:30

Invigning av projektet "Örebro läser Katitzi"

Örebro stadsbibliotek med samarbetspartners bjuder in till läsaktiviteter, författarbesök, föreläsningar och andra evenemang med anknytning till boken ”Katitzi” av Katarina Taikon. Aktiviteterna pågår från april till och med vecka 46 år 2016. Medverkande: Hans Calderas, Angelica Ström, m fl. Läs mer
Arrangör: Stadsbiblioteket, Bio Roxy, Engelbrektsskolan, Rostaskolan och Viktoriaskolan, Kultur för seniorer, Frivillig och hälsofrämjande enhet, Strategisk planerare med inriktning på mänskliga rättighetsfrågor, Svenska kyrkan, Teater Martin Mutter, Tegelbruket, Verksamhetschef barn och utbildning, Örebro Kulturskola, Örebro läns museum, Örebro romska träffpunkt och Örebro universitet. 

 

Apr
8
5:00 pm17:00

Romsk nationaldag i Malmö

Folkets park, Malmö. 

Romska Kulturcentret i Malmö arrangerar sedan 2007 Sveriges största romska folkfest, nationaldagen som infaller den 8 april och firas världen över.

Arrangemanget genomförs i Folkets Park i centrala Malmö och bjuder in alla till att delta i festligheterna. Dagen bjuder på dans och musik av världsklass och massor av underhållning för barn och unga. Mat och dryck är en självklarhet i festligheterna som centret bjuder alla besökare på. Läs mer

Apr
8
1:00 pm13:00

Romernas Nationaldag - 2016

45 år av Internationella Romerdagen - en satsning på kampen mot antiziganism
Medverkande:Behrang Miri, Diana Nyman, Domino Kai, Thomas Hammarberg, Kipa Blomerus, Janiche Opsahl, Felix König. Trio Hjilsko drom, Sunita Singh och Gabriela Gutarra. Läs mer
Arrangör: Sveriges Internationella Roma Filmfestival (SIRF) och Kulturbyrån tillsammans med Romer, Kultur, Fritid, Kunskap och Tolerans (RKFKT), Framtidens Unga romer, samt Botkyrka kommun i samarbete med Etnografiska museet. 

 

Apr
5
6:30 pm18:30

Taikon textad på kelderash på bio!

Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm. Kelderash är den romanivarietet som Katarina Taikon själv talade och detta är första gången en film textas till kelderash för svenska biografer. Visningen inleds av Diana Nyman, sakkunnig. Läs mer
Arrangör: SIRF och Kulturbyrån i samarbete med BizLiz och Kulturhuset Stadsteatern.

Apr
5
8:50 am08:50

Temadag Lillsveds Folkhögskola

Temadag på Lillsveds folkhögskola i Värmdö med visning av Taikon, konsert med Tunnelbaneorkestern, grupparbeten och samtal med Diana Nyman, sakkunnig och Åsa Jacobsson, projektledare.
Arrangör: Lillsveds Folkhögskola, SIRF och Kulturbyrån.

Apr
4
Apr 10

Romsk kulturvecka på Farsta bibliotek

Kulturhuset Fanfaren, Farsta. Med anledning av Internationella romadagen den 8 april arrangeras en romsk kulturvecka med utställning, sagostund och bokbord bland annat. Läs mer
Arrangör: Föreningen Romer, kultur, fritid, kunskap och tolerans & SIRF.

 

Mar
16
10:00 am10:00

Spridningskonferens romsk inkludering

Stockholm. Heldagskonferens om regeringsuppdraget för romsk inkludering 2012-2015. Medverkande: Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg, Domino Kai (SIRF), Åsa Jacobsson (Kulturbyrån), med flera. 
Arrangör: Arbetsförmedlingen

Mar
6
Aug 31

Taikon i klassrummet

Skolor i hela landet erbjuds fria klassrumsvisningar av filmen Taikon av Lawen Mohtadi och Gellert Tamas!
För info och bokning kontakta johanna.t@filmcentrum.se.
Arrangör: SIRF och Kulturbyrån i samarbete med FilmCentrum, TriArt Film och Anna Håkansson.

Mar
6
Jun 15

Lärarforum online!

Unikt diskussionsforum för lärare och pedagoger om arbetet som rör fördomar, minoriteter och mänskliga rättigheter i skolan. Specialpedagogen och Katarina Taikons dotter Angelica Ström och Domino Kai, sakkunnig i Europaparlamentet, är löpande tillgängliga som stöd och för att svara på frågor. Lärarforumet är till en början aktivt terminen ut. Läs mer HÄR.
Arrangör: SIRF och Kulturbyrån, i samarbete med Anna Håkansson.

Feb
19
12:00 pm12:00

Visning och samtal i Botkyrka

Tumbascenen, Botkyrka. Visning av Taikon för pedagoger och elever, med efterföljande samtal. Medverkande: Angelica Ström och Diana Nyman. Moderator: Domino Kai. 
Anmälan via denna LÄNK. Mer information HÄR.
Arrangör: SIRF och Kulturbyrån i samarbete med Botkyrka kommun.

Feb
5
Feb 6

Bazaren 2016 - filmvisning och samtal

Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Filmvisning under Länsstyrelsens rekryteringsdag på Kulturhuset med efterföljande samtal med regissören Gellert Tamas och Angelica Ström, specialpedagog och Katarina Taikons dotter. Öppet för alla och fri entré. Först till kvarn-anmälan via denna LÄNK
Läs mer om arrangemanget HÄR.
Arrangör: SIRF och Kulturbyrån i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm

Dec
10
12:00 pm12:00

Visning och samtal med Arbetsförmedlingen

Biografen Victoria, Stockholm. Visning av Taikon för Arbetsförmedlingen och efterföljande samtal med regissören Gellert Tamas, Katarina Taikons dotter Angelica Ström, specialpedagog och Kristoffer Andersen, Arbetsförmedling. Arrangör: SIRF i samarbete med Arbetsförmedlingen, Enheten Integration och Etablering.

Nov
24
3:00 pm15:00

Visning och samtal med Amnesty

Biografen Victoria, Stockholm. Visning av Taikon för Amnestys aktiva och personal i Stockholm, med efterföljande samtal med regissören Lawen Mohtadi och Katarina Bergehed från Amnesty. Arrangör: SIRF och Kulturbyrån i samarbete med Amnesty International, Swedish Section.

Nov
9
6:00 pm18:00

Samtal: Hur passar man in?

  • Dramaten

Dramaten/Målarsalen. Med Soraya Post, Kenneth Hermele, Lawen Mohtadi, Hans Caldaras med flera. Arrangör: Dramaten& i samarbete med Natur & Kultur och Familjen Robert Weils stiftelse. Läs mer.